De Logo’s (Lokaal GezondheidsOverleg) van de provincie Antwerpen (Logo Mechelen, Logo Antwerpen en Logo Kempen) lanceren de SMELFIE!

Op 31 mei is het ‘Werelddag zonder tabak’. De Logo’s van de provincie Antwerpen willen jongeren laten stilstaan bij de troep die er in een sigaret zit. Tabaksrook is een zeer sterke en ongezonde cocktail van verschillende chemische stoffen, waarvan er tientallen giftig of kankerverwekkend zijn. Een aantal van deze stoffen komt ook voor in producten die je normaal gezien liever niet in je lichaam binnen krijgt.

Facebook.com/leukzonderpeuk

Wij lanceren daarom op Facebook.com/leukzonderpeuk een wedstrijd ‘maak een SMELFIE’. Een SMELFIE is een selfie nadat je een roker gespot hebt en vervolgens probeert zoveel mogelijk niet-rokers op de achtergrond te fotograferen met hun neus dichtgeknepen. We leiden jongeren zo naar de website www.kortemettenmetsigaretten.be. Daar kunnen ze terecht voor heel wat info, tips om van de sigaret af te geraken, verhalen te delen, tests te doen, filmpjes te bekijken en een stopplan om te stoppen met roken te downloaden.